In progress

Dålig uppdatering, jag ursäktar. Får skylla detta på att min förändringsbenägenhet inte är den starkaste, och när förändrign sker behöver jag tid till att berbeta allt. Hur som helst har flyttlasset gått och jag tagit mig till level two i GLB 4 (Get life back). Trots att det kostar en hel massa energi i min tankeverksamhet är jag nöjd. Det är här jag skall vara. Det är här jag behöver vara! Betydligt lugnare och med oerhörda möjligheter att förvärva färdigheter för kommande äventyr i livet. Det får vara svårt. Det får kännas dubbelt. Så länge jag vet vart jag vill, är det okej att tappa sikte ibland. För med en bra kompass kommer jag alltid återgfinna den rätta vägen.

Jag har än så länge hunnit upptäcka att jag delar hus med ett fantastiskt bra gäng tjejer. Och tillsammans kan vi faktiskt göra mindra bra stunder betydligt bättre. Dessutom har jag insett hur mycket jag faktiskt älskar att laga mat. Hur har jag kunnat vara så dum att jag förbisett detta? Jag erkänner, en anledning är ju att energin inte funnits där. När trapporna känns som en tuff match så är ett långkok inget man bör ge sig ikast med. Det är faktiskt också bra omöjligt att försöka laga en bra måltid när det alltid måste tänkas kompensativt. När saker måste uteslutas och dras ner på. Och när måltiden därtill aldrig kan avnjutas i gott sällskap, så är misslyckandet ganska självskrivet. Men den tiden är förbi. Nu skall det vinnande receptet vara all mat är bra mat, speciellt i ett gott sällskap!

  

Just be you

Konsten att vara självsäker; egenskapen vi alla borde besitta. Den där känslan om att ha en identitet. Insikten om att det här är jag, och jag duger precis som jag är. Kunna ta kritik, ge kritik och uppmuntra. Ha mod, lust och vilja. Vara vetgirig, självständig men också mottaglig för hjälp från andra. Tro på sig själv. Tro på andra. För en självsäker människa har inget behov av att ständigt bli bekräftad av omgivningen. Hon vet var hon har sig själva, och att om hon gjort sitt yttersta efter rådande omständigheter så är det gott nog. Och att ett misslyckande är inte detsamma som att vara misslyckad, det är bara ett tillfälle att dra nya erfarenheter för kommande utmaningar i livet.

Jag arbetar på att få en stärkt självkänsla. För mig handlar det främst om att lära känna mig själv. Vad intresserar mig? Vilka är mina tillgångar, mina egenskaper och mina brister? Vad har jag för åsikter och värderingar? Vad vill jag göra i framtiden? Efter många års eftertanke har jag äntligen insett att det är jag själv som varit min största begränsning. Hur skall jag kunna bli nöjd med det jag är, om en stor del av varje dag ägnas åt att nedvärdera mig själv? Jag skulle aldrig kasta de skällsord i någon annans aniskte, som jag varje dag kastar i mitt eget. Det är inte rättvist. Jag skulle aldrig bedömma människor lika hårt som jag bedömmer mig själv. Och frågan är varför?

Med en bättre självkänsla tror jag att lusten och viljan att prova på nya saker kommer växa sig större. Med en god självkänsla ställs inte egenvärdet i relation till det som presteras. Detta genererar i sin tur att målmedvetenheten ökar, eftersom rädslan för att misslyckas inte utgör några hinder. Förmågan att se saker ur sin rätta propotion förstärks, likså förmågan att hantera stress. Intiativförmågan förstärks,; för ett ställningstagande utgör ett sådant litet fragment av vårat liv att det alltid finns tid att göra nya, om det tidigare inte skulle visa sig vara så genomtänkt.

Men hur självkänslan kan förstärkas behöver jag inte ge några anvisningar om. Jag delger er istället Cims budord, med viss revidering, för hon har verkligen slagit huvudet på spiken. Läs, begrunda och se sedan till att verkställa!

Tacka alltid för komplimanger.
Försök ta till dig beröm även om du inte själv tror på det.
Lura dig själv. Sluta kritisera dig själv när du står framför spegeln eller gör någonting. Försök istället övertyga dig själv om att du är snygg och att vad du än tar deig för kommer du att lyckas med. Den gamla klyschan "du är vad du tänker", stämmer faktiskt.
Du spelar roll. Din åsikt räknas. Klanka inte ner på dig själv utan säg vad du tycker. Du är lika mycket människa som alla andra.
Våga vara du. Om du tycker någonting, stå för det! Klä dig i kläderna du vill ha, stå för dina åsikter. På så sätt får du både respekt från andra och för dig själv.
Peppa peppa peppa! Gå alltid in med en positiv inställning, även om det känns tungt. Det finns någonting positivt i allting.
Ge beröm. Tänker du någonting snällt om någon annan, säg det! Att ge ärliga komplimanger stärker även en själv.
Uppskatta det du har. Nyckeln ligger inte i mängden. Var glad för vad du har istället för att vara ledsen för vad du saknar.
Sluta kritisera. Se det positiva i det som är annorlunda, döm inte ut det som är obekant. Fokusera på det som är bra och fint.
Välj ditt umgänge. Umgås bara med personer som får dig att må bra. Det är tillåtet att välja sina vänner. Observera att osäkra människot tar ut sin osäkerhet i form av kritik mot allt som sticker ut eller är annorlunda, och det hämmar.
Du är inte konstig - du är unik! 
Var den du är istället för att härma andra. Inspireras andra, men gör din egen grej. Att hitta sin egen identitet är viktigt.


Under uppbyggnad

Ett ynka ögonblick. Det krävs inte mycket mer för att livet skall ta sig en helomvändning. Ibland är det en sekund som förändrar livet till det sämre, ibland till det bättre. För mig var det en insikt som utgjorde det där tillfället som kom att generera i något nytt. Jag ställde mig frågan; vad vill jag med mitt liv? Det svar jag gav mig själv överensstämde inte med mitt agerande. På det sättet som jag behandlade mig själv skulle jag aldrig kunna uppnå mina målsättningar. Mina drömmar skulle aldrig kunna förverkligas. Det var i denna lilla sekund av klarhet som jag tog ett beslut. Det räcker nu.

Nu befinner jag mig elva veckor in i det som mitt beslut kom att leda till. Än är det många veckor kvar. Många svåra stunder och många obekväma situationer som måste genomgås. Det som i över sex år av mitt liv varit min dogm måste helt och hållet revideras. Jag har levt på en lögn och under ohållbara förhållanden. Jag har ljugit för mig själv, jag har ljugit för andra och jag har önskat mig själv död. För att kunna nå en förändring har jag helt enkelt varit tvungen att överlämna min tidigare högt aktade kontroll. Jag har varit tvungen att underkasta mig andra och lite på deras ord. Men det känns bra. Det känns bra då jag vet att det jag gör är det enda rätta. Jag vet att det i längden kommer göra mig starkare. Det kommer göra att jag återfår min självrespekt och behandlar mig på ett sådant sätt som jag förtjänar, trots att den sanning jag levt med hävdar något annat.

Ett steg i mitt arbete med att konstruera mitt nya jag är att lära känna mig själv. Försöka se på mig själv med nyfikenhet och ställa mig själv frågan; vem är jag? En fördel med att jag är ett ganska oskrivet blad är att jag kan returnera denna fråga med ytterligare en fråga; vem vill jag vara? Överst på listan av egenskaper jag vill besitta står helt klart att vara positiv. Positivitet är klädsamt och gör mycket i livet en aning lättare. Så positiv vill jag vara och positiv skall jag bli. För jag tror på påståendet om att övning ger färdighet. Därför är det bara till att börja praktisera.

Just make a click

Jag har väntat. Åh vad jag har väntat! För det var kärlek vid första ögonkastet. Och sedan dess har jag inte kunnat släppa tanken. Varje dag har jag gjort ett besök i förhoppning om att få se min älskling, och varje dag har jag kännt en viss besvikelse när den lyst med sin frånvar. Tills idag. Idag såg jag denna svarta skönhet, som snart kommer vara på en kropp nära mig. Den är nu beställd, min jacka som kommer skänka mycket värme nu när hösten gjort sitt intåg. Att det blev en skjorta och ett par skor i bara farten får jag ha överseende med. Jag skyller det på euforin som jackklippet skänkte mig.


  


Nypremiär

Jag tar mig nu i kragen efter en lång period av obefintligt uppdaterande av bloggen. Den har legat i dvala, precis som jag själv har gjort. Nu är dock tiden inne för en nypremiär. Det har börjat klia i fingrarna och min kreativitet behöver få tillfredställas. Ni får försöka ha överseende med att kategorierna inte är riktigt i ordning. Det kommer, var så säkra.

Vad kan ni då förvänta er av denna blogg? I ärlighetens namn vet jag inte själv. Jag har inte bestämt mig riktigt för hur hög min ambitionsnivå skall vara. Jag kommer uppdatera när jag har lust, ork och vilja. Det kommer bli en blandad kompott av min vardag och mina intressen. Så lite matlagning, lite mode och lite inredning. Därtill förmodligen en himlans massa tankar och funderingar kring livet i det stora hela. Så, häng på så får vi se hur det utvecklar sig. Ni har givetvis tillåtelse att komma med önskemål, så får vi se om det kan generera i att nya förgreningar tar sin början.

Nypremiär

Jag tar mig nu i kragen efter en lång period av obefintligt uppdaterande av bloggen. Den har legat i dvala, precis som jag själv har gjort. Nu är dock tiden inne för en nypremiär. Det har börjat klia i fingrarna och min kreativitet behöver få tillfredställas. Ni får försöka ha överseende med att kategorierna inte är riktigt i ordning. Det kommer, var så säkra.

Vad kan ni då förvänta er av denna blogg? I ärlighetens namn vet jag inte själv. Jag har inte bestämt mig riktigt för hur hög min ambitionsnivå skall vara. Jag kommer uppdatera när jag har lust, ork och vilja. Det kommer bli en blandad kompott av min vardag och mina intressen. Så lite matlagning, lite mode och lite inredning. Därtill förmodligen en himlans massa tankar och funderingar kring livet i det stora hela. Så, häng på så får vi se hur det utvecklar sig. Ni har givetvis tillåtelse att komma med önskemål, så får vi se om det kan generera i att nya förgreningar tar sin början.